ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ислямският свят се нахвърли на Иран

Организация за ислямско сътрудничество

Организацията за ислямско сътрудничество (ОИС) отправи остри критики срещу Иран. Бяха хвърлени и обвинения в подкрепа на тероризма и се намеса във вътрешните работи на страните от региона, предадоха световните агенции.

На Конференцията на ОИС в Истанбул  бе осъдена и намесата на Иран във вътрешните работи на държавите от региона, сред които Бахрейн, Йемен, Сирия и Сомалия, и продължаващата му подкрепа за тероризма. Това бе посочено в заключителната декларация, приета на срещата на високо равнище на организацията.

В документа бе подчертана и "необходимостта от сътрудничество" между Иран и останалите мюсюлмански държави. ОИС настоя Иран да спазва принципите на добросъседство, ненамеса във вътрешните работи, зачитане на независимостта и суверенитета на страните-членки.

Организацията за ислямско сътрудничество обяви, че е постигнато споразумение са за създаване на център за полицейско сътрудничество и координация в Истанбул, който да помага за борбата с тероризма. В края на конференцията ОИС призова за пълно и безусловно изтегляне на арменските въоръжени сили от Нагорни Карабах, осъждайки агресията на Армения срещу Азербайджан.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст