ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Кремъл се извини на “Зюддойче цайтунг”

путин

Кремъл се извини на "Голдман Сакс" и "Зюддойче цайтунг" заради думите на Владимир Путин, че американската банка стои зад разкритията от "Панамските досиета".

Вчера по време на своето годишно изявление на живо президентът обяви, че инвестиционната банка притежава германския вестник, който е в основата на международното разследване. Путин заяви, че информациите за офшорни сметки в Панама са "провокация" извършена по поръчка на "Голдман Сакс". "Не само че стърчат ушите на поръчителите, но и червенеят", обяви руският президент.

От "Зюддойче цайтунг" обаче го опровергаха. Вестникът няма никаква пряка или косвена връзка с "Голдман Сакс", обяви управляващият директор Щефан Хилшер. Вестникът е дъщерно дружество и 100% собственост на издателство Süddeutscher Verlag. То, от своя страна, е контролирано от холдинга Südwestdeutschen Medienholding (SWMH) – 81.25%, а останалите 18.75% са на мюнхенската фамилия издатели Фридман.

Днес говорителят на руския президент Дмитрий Песков се извини и заяви, че по-скоро ставало дума за грешка на съветниците и за негов личен пропуск при подготвянето на държавния глава за годишната му среща на живо с руснаците.

"Имаше информация, която не е била проверена и препроверена, преди да я дадем на президента. Извинихме се на банката и ще се извиним на изданието", каза той, цитиран от Ройтерс.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст