ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Пускат директен влак от Москва за руските туристи

Блокирани руски туристи

Руските държавни железници пускат директни вагони от Москва до българското Черноморие за лятото. Те ще пътуват от руската столица до Варшава, минавайки през Варна и Бургас. Влаковете ще тръгват от Москва всеки ден от 6 юни до 17 септември. Вагоните са с четириместни купета, широки легла и климатик с индивидуални настройки, информираха от компанията. Пътуването ще трае около три дни и ще струва малко над 500 лева.

Още през миналата година представителите на Руските държавни железници обявиха, че през топлите месеци ще осигурят директен железопътен транспорт  до  Варна и Бургас.

Всъщност в началото на тази година Олег Сафонов, който е ръководител на Федералната агенция по туризъм на Русия заяви,че България е на първо място сред дестинациите, подходящи да приемат руските туристи през 2016 година. Тогава Сафонов подчерта, че мерките, които взима българското правителство за насърчаване на туристопотока от Русия са видими и дават все по-добри резултати. Една от тези мерки бе създаването на телефон, на който руските туристи могат да получат информация за възможностите за туризъм в страната ни. 

Мерките, които взехме по отношение на руските туристи определено са продиктувани от проблемите на туризма в Турция, където броят на руските туристи тази година ще бъде сведен почти до нула, заради влошената ситуация със сигурността.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст