ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Седем финалисти за туристическото лого на България

Туристическо лого

Седем визии бяха избрани да продължат следващия етап от националния конкурс за ново туристическо лого на страната. Те бяха избрани от деветчленното професионално жури от доказани имена в дизайна и изобразителното изкуство, съобщиха от туристическото министерство.

Продължилите в следващия етап бяха селектирани измежду 183 получени предложения, самия избор е продължил два дни. Журито определило финалистите е в състав: Председател проф. Божидар Йонов (плакатно изкуство и пространствен дизайн) и членове доц. д-р Кристина Борисова (шрифт и калиграфия, НХА), Теодор Лулчев (графичен дизайн, НХА), проф. д-р Николай Младенов (плакат и визуална комуникация, НХА), проф. Георги Янков (плакат и визуална комуникация, НХА), Любен Генов (председател на СБХ), проф. Екатерина Русинова (член на СБХ и преподавател по графичен дизайн), Димитър Трайчев (член на СБХ и преподавател по графичен дизайн) и доц. д-р Стефан Серезлиев (преподавател по графичен дизайн, зам. -председател на Българската академична асоциация по комуникации).

Класираните за следващата фаза от надпреварата изображения отговарят на зададените технически и художествени критерии, като повечето залагат на комбинацията от картина  и типография и отразяват важни за България символи.

Одобрените кандидатури ще бъдат изложени за една седмица в Министерството на туризма за разглеждане от всички желаещи. Целта е максимално много хора да се запознаят с тях и да имат време и възможност да изразят своето мнение.

След това ще се проведе жребий в присъствието на нотариус, за определяне представителите на бранша и медиите, които ще участват в широкото жури и ще направят финалния избор на нова туристическа графична визия на България в края на април. 

Общественото жури включва още представители на Министерството на туризма и на Българската асоциация по маркетинг, Българската асоциация на комуникационните агенции и Българската асоциация на ПР агенциите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст