ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Съдилища отварят вратите си за посещения днес в Шумен

съд шумен

Ден на отворените врати организират в Съдебната палата в Шумен Окръжният съд и Окръжната прокуратура. За поредна година проявата е посветена на 16 Април – Денят на Българската Конституция и професионален празник на юриста. От 13,30 часа магистратите и служителите ще посрещнат желаещите да се запознаят отблизо със спецификата на работата във всяка от съдебните институции. „Ще могат да се разгледат съдебните зали, както и различните служби и деловодства“, обясни за Радио Шумен административният ръководител на Шуменския окръжен съд Нели Батанова. "Посетителите ще могат да разговаорят с магистратите и служителите, но целта не е да се коментират конкретни казуси или висящи дера", уточни Батанова. Да посетят Съдебната палата в Шумен в Деня на отворените врати са решили ученици от СОУ „Йоан Екзарх Български“. Според Нели Батанова това е една от малкото възможности деца да се запознаят с реда в съдебната зала, правилата за поведение и работата на магистратите, тъй като не се препоръчва малчугани да посещават съда освен ако не са страна по дадено дело, съобщава местното радио.

Ден на отворените врати ще се проведе днес и в новопазарския районен съд. Граждани, представители на други институции и неправителствени организации ще могат да се запознаят с работата на магистратите. От 10,00 до 16,00 часа желаещите могат да посетят службите, съдебните зали, както и да научат повече за предоставяните административни услуги и информация.

Административният съд в Русе също ще приема посетители днес. От 10 до 10.30 ч. в кабинета на председателя Елга Цонева пред ученици от русенски училища, студенти, граждани и журналисти ще бъде показан начина за разпределяне на постъпилите в съда дела. След това посетителите ще бъдат запознати деловодството, регистратурата и правила за посещение и поведение в съдебна зала. Симулативен административен процес ще представят от 11.30 ч. студенти от втори курс на специалността „Право” на РУ „Ангел Кънчев” , а след това ще гостуват ученици от 8 клас на Английска гимназия „Гео Милев“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст