ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Делото срещу ОПГ “Килърите” отива към финал. Три дни за съдебните прения

Съд Варна

Съдебните прения (пледоариите) по наказателното дело срещу групата на „килърите”, което се води пред Варненския апелативен съд ще се проведат на 26, 27 и 28 април 2016 година в залата на ул.”Хр.Смирненски” №19, до Затвора Варна. Във всеки един от посочените дни заседанията ще започват в 9,30 часа. Подсъдимите в този казус са вече само 5-ма – Петър Стоянов, Васил Костов, Георги Вълев, Янко Попов и Райко Стойнев.

Пресслужбата на съда припомня, че Варненският апелативен съд разглежда този казус за втори път, след като Върховният касационен съд отмени присъдата, произнесена от друг състав на въззивния съд през 2014 година в частта за убийствата на адвоката Петър Лупов и на бизнесмена Румен Рачев. За тези две убийства на доживотен затвор бяха осъдени Петър Стоянов, Васил Костов и Георги Вълев. ВКС потвърди наказанието на Петър Атмаджов – 4 години затвор, за побой над либийски гражданин, като тази присъда вече е изтърпяна.

Върховните съдии отмениха 15 годишната присъда на Янко Попов и 7 годишната присъда на Райко Стойнев за убийството на Румен Рачев. Двамата подсъдими имат влязла в сила оправдателна присъда за убийството на Борислав Георгиев. След като изтърпя 5 годишна присъда за участие в престъпната група на Петър Стоянов, от ноември миналата година подсъдимият Янко Попов търпи мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 30 000 лева, определена от Варненския апелативен съд. След повторното възстановяване на делото (септември 2015 година) Варненският апелативен съд насрочи и проведе 8 съдебни заседания. По искане на страните по делото и на съда бяха допуснати до разпит 10 свидетели и 1 вещо лице.

При последното съдебно заседание на 10 март тази година съдът намери делото за изяснено от фактическа и от правна страна и насрочи дните 26, 27 и 28 април 2016 година за съдебните прения.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст