ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Дончо Барбалов временно поема транспортния сектор в Столична община

Столична община 347

Зам.-кметът по финанси на Столична община Дончо Барбалов временно ще поеме транспортния сектор, след подадената оставка на титулярният зам.-кмет Любомир Христов заради скандала с обществена поръчка за подмяна на спирки в столицата. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова по Дарик.

Тя уточнява, че все още няма конкретна визия за това кой ще наследи Христов, но при всички случаи това ще бъде експертна, а не политическа фигура. До избирането на нов зам.-кмет по транспорт ще продължи работата по вече започнатите проекти, категорична е Фандъкова.

"От вчера със заповед съм възложила заместването да бъде от страна на господин Барбалов. Директорите на дирекциите продължават да работят. Имам цялата информация от господин Христов за движението и работата по различните проекти, включително от проекта за интегриран градски транспорт докъде са стигнали. Така че със сигурност ще направим всичко възможно да не се спира работата по нито един проект", каза още кметът на София.

По отношение на бъдещия зам.-кмет по транспорта, Фандъкова коментира, че  "Той той трябва да е експерт, добре образован, с комуникативни умения, човек, който да може да влезе с летящ старт и да не се прекъсва работата. Затова разчитам и на екипа на Христов, който в момента работи".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст