ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

По бързо производство Районна прокуратура- Габрово предаде на съд мъж за хулиганство на пътя

съд габрово

Районна прокуратура – Габрово внесе в съда обвинителен акт по бързо производство  срещу 28-годишен мъж за извършено хулиганство на пътя – престъпление по чл. 325 от НК.

Обвинението срещу Тодор Г. е за това, че на 15 април 2016 г., около 8.15 ч., на ул.“Скобелевска“ в Габрово, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – възпрепятствал движението на лек автомобил „Митсубиши“, спирайки  своя микробус «Мерцедес» пред него, напречно на пътното платно, удрял по митсубишито, счупил лявото му огледало за обратно виждане и отправил обиди и заплахи по отношение на водача  Христо П.  с думите: «Излез бе, педал!….Жив или умрял ще те извадя от колата!»; «Слизай от колата, бе!» и го напсувал.

На 15 април.2016 г., около 8.15 часа, пострадалият управлявал собствения си лек автомобил «Митсубиши» в центъра на гр.Габрово. Малко преди да достигне пешеходната пътека до Априловска гимназия, забелязал паркиран, в неговата лента за движение жълт микробус «Мерцедес»,  който бил без аварийни светлини. След това продължил да управлява автомобила си  по ул. Скобелевска, където бил настигнат от жълтия  микробус. След като обвинаемият настигнал мицобишито,  изпреварил го  и спрял микробуса си напречно на пътното платно пред леката кола. Слязъл от микробуса и отишъл при шофьора, който побързал да се  заключи. Обвиняемият  започнал да крещи на Христо да слезе от автомобила си, като го обиждал и заплашвал с думите: «Излез бе, педал!….Жив или умрял ще те извадя от колата!; Слизай от колата, бе!» и го напсувал. Опитал да отвори шофьорската врата, но след като не успял, започнал да удря по автомобила, като  счупил лявото огледало за обратно виждане.

Вследствие на действията на обвивяемият  на пътното платно се образувала колона от автомобили, чиито водачи започнали да подават звукови сигнали. Едва тогава обвиняемият  преместил микробуса си, за да пропусне колоната от автомобили, но по начин, който не позволявал на управлявания от Христо  автомобил да продължи движението си. Малко по-късно на място пристигнали и полицейски автопатрул.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд – Габрово.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст