“БАНКЕРЪ” пръв научи

Управителят на БНБ Димитър Радев съобщи на 26 април дълго чаканата от цялото банкерско войнство новина – в сряда, 27 април, управителният съвет на централната банка ще приеме правилата за бъдещите стрес-тестове на банките и макросценариите, при които те ще се провеждат. Това се случи на конференцията "Кредитирането като двигател за ръст в икономиката", организирана от в. "БАНКЕРЪ", по време на встъпителното слово на гуверньора.

Които присъстваха – чуха. Радев допълни, че ще оповестят публично правилата за провеждане на стрес-тестовете заедно с начините за изчисляване, допусканията и други подробности около макросценариите, по които ще се провеждат тестовете.

Радев спести по-детайлна информация, защото банкерите в залата не успяха да я изпълнят до край. Ако повече банкерски очи бяха вперени в него, щеше да открехне още малко вратичката. Тези, които присъстваха, обаче имаха предварителна информация за тези важни събития.

До редакционното приключване на вестника БНБ не излъчи чаканите новини. "БАНКЕРЪ" обаче обещава в първия възможен момент, в който тя бъде оповестена, да я публикува на сайта си.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст