Изборният кодекс като апокриф

Избирателна урна

Разгеле! Най-сетне се намери един депутатин, който в прав текст обяви, че в Народното събрание се правят криминални заседания. Хамид Хамид (бел. ред.- има такъв депутат от ДПС, не си мислете, че авторът страда от папагализъм) вдигнал скандал, защото на народните представители бил предоставен допълнителен доклад на правната комисия, но никой не знаел кога и къде се е състояло заседанието на комисията.

По този повод Хамид го обяви за апокрифно. На него му е простена грешката, защото апокрифен може да бъде докладът, а не заседанието. По принцип така се нарича писмена творба, разпространявана нелегално. Както и онези книги, които не са включени в църковния канон. Макар че в случая може да се твърди, че самият канон също е апокрифен. Става дума за Изборния кодекс – тази свещена книга за управляващите. За разлика от простосмъртните люде, за които кодексът е творение на рогатия.

Не че Хамид Хамид е открил топлата вода, но все пак е друго този факт да се дефинира. Инак народът отдавна таи съмнение, че в сградата на парламента, под удобното мото "Съединението прави силата", се вършат най-разнообразни криминални дела. Последното е неистовото желание на депутатите да отпишат голяма част от българския народ от избирателните списъци – не гласуваш два пъти, и хоп, изчезваш от списъка.

Това намерение е далеч по-опасно от демографската криза в България, която в голяма степен се развива благодарение на същите тези народни представители. Тези, които можаха, избягаха далеч оттук. А тези, които останахме, просто ще ни заличат от списъците. И ще се превърнем в съвременни илоти, които ще орат и плащат данъци за благополучието на шепата  богоравни в парламента… 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст