Пуснаха цялата Северна тангента

бойко борисов

И последните 3 км от трасето на Северната скоростна тангента бяха пуснати в експлоатация. На откриването присъстваха министър-председателят Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателя на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров.

Със Северната скоростна тангента се осигурява удобна връзка между северозападните и югоизточните квартали на София. Подобрява се и достъпът на най-отдалечените райони с центъра на столицата, улеснява се трафикът и се съкращава времето за пътуване, посочва се още в съобщението. От Министерството на регионалното развитие изразиха увереност, че с изграждането и на втория участък от Западната дъга на околовръстното, който трябва да е готов тази година, от най-североизточния квартал на столицата – "Враждебна", до най-северозападния и най-голям жилищен комплекс "Люлин" ще се стига за около 15 минути.

Проектът е важен както за София, така и за страната, тъй като в потока от автомобили по околовръстния път на София се включва и трафикът от автомагистралите "Тракия" и "Хемус", път I-8 Калотина – София, I-6 София – Бургас, второкласни и третокласни пътища от републиканската пътна мрежа.

"От днес шофьорите могат да пътуват по цялото 16,5 километрово трасе на Северната скоростна тангента Проектът е на стойност 180 млн. лв. и е финансиран от ОП „Регионално развитие" 2007-2013 година", написа във Фейсбук страницата си премиерът Борисов. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст