ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Лавров защити Пекин за Южнокитайско море

лавров ван и

Външни играчи не трябва да се намесват в уреждането на териториалните спорове в Южнокитайско море, заяви днес руският външен министър Сергей Лавров след среща в Пекин с китайския си колега Ван И, предаде ТАСС.

Русия и Китай подкрепят идеята за решаване на териториалните спорове в Южнокитайско море по мирен начин чрез преговори между заинтересованите страни, каза Ван.

Русия и Китай призовават да се създадат всички условия за възобновяване на шестстранните преговори за ядрената програма на Северна Корея, каза Лавров. По думите му Москва и Пекин смятат за опасно разполагането на американски системи за противоракетна отбрана в региона, като се използват за претекст действията на Пхенян. Той каза, че при разговорите в Пекин основни внимание е било обърнато на подготовката за предстоящото посещение на руския президент Владимир Путин в Китай през юни.

Ван заяви, че Русия и Китай призовават всички страни да изпълняват резолюция 2270 на Съвета за сигурност на ООН за Корейския полуостров. По думите му Русия и Китай ще засилят сътрудничеството си в енергетиката, иновациите и производството.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст