ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Таксиджия получи условна присъда за трафик на афганистанци, конфискуваха му Мерцедеса

Темида

Таксиметров шофьор сключи споразумение с прокуратурата и се размина с много лека присъда за трафик на нелегални мигранти. Бургаският бакшиш с инициали Д. Т. Б. получи 11-месечна присъда, която обаче бе отложена за срок от 3 години. Районният съд бе снизходителен към таксиджията и дори не му наложи предвидената по закон глоба от 5 000 до 20 000 лв., пише Флагман

Бакшишът признал, че опитал да транспортира петима нелегални мигранти – само мъже от Афганистан. Д. Б. е арестуван рано сутринта на 12 ноември миналата година при проверка преди надлеза на бул. „Тодор Александров“.

Съдия Станимира Иванова постанови конфискация на „Мерцедеса“, с който таксиджията искал да прекара мигрантите през България. Той ще плати разноските по делото, които възлизат 90 лв.

Припомняме, че все повече таксиметрови шофьори се опитват да припечелят някой лев, като прекарват нелегални чужденци. В края на миналата година хитър бакшиш дори се опита да излъже полицията, че бежанците са го отвлекли и го принудили да ги транспортира.)

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст