ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Забраняват бурките и в Пловдив

гр. Пазарджик  Ахмед Муса бурки мохамедани

Общинските съветници от Патриотичния фронт предлагат носенето на бурки на обществени места в Пловдив да бъде забранено. Те искат измененията в наредбата за обществения ред да влязат в сила и да последват примера на Пазарджик и Стара Загора. 

Общинските съветници от НФСБ и ВМРО искат глоба от 300 до 500 лв. за първо нарушение и от 1000 до 1500 лева за второ. 

Предложението на съветниците вече е изготвено и ще бъде гласувано на следващата сесия на градските старейшини. Патриотът Александър Сиди коментира, че тяхната група не е съгласна на обществени места да бъдат афиширани религиозни символи. 

"Обличането по този начин е следване на политиката на джихадистите, която те се опитват от много време да прокарат в Европа и в частност и в България. Мотивът ни да внесем такова предложение, което впрочем ще направим в цялата страна, е преди да се появят хора, облечени по този начин по центъра на градовете, да ги спрем с наредба. Пловдив не е защитен от подобно влияние и не е запазване от ислямизиране на гетото, пред вид близостта на града с Асеновград и Пазарджик, където за никого не е тайна, че има такива настроения и има хора, обличащи се по този начин", коментира той.

Кметът Иван Тотев от ГЕРБ заяви от своя страна, че е крайно време в Пловдив да се тръгне в тази насока и каза, че личното му убеждение е да подкрепи предложението на съветниците от Патриотичния фронт. Освен забраната за носене на облекла и аксесоари, покриващи лицето, както и други видове религиозно облекло и символи, които са в разрез с морала и традициите на религиозните общности в България, в предложението се предвижда и забрана за каквато и да е била дейност на вероизповеданията в детските градини и учебните заведения, както и на всички места, където се събират деца.

Не се позволява и религиозната агитация по улиците на Пловдив чрез раздаване на безплатни книги, дипляни, брошури и прочие, както и прокламирането на чудодейни, лечебни и целителни ефекти от дейността на вероизповеданието, освен ако последните не са с доказан клиничен ефект. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст