СДС иска реформаторите да издигнат своя президентска двойка

МОЛ ПарадайзРеформаторски блок откриване на предизборна кампанияРадан Кънев - ДСББожидар Лукарски - СДС

Градският съвет на СДС-София е на единодушното мнение, че всички партии в Реформаторския блок трябва да се явят на президентските избори с една обща кандидатура. Позицията е взета след днешното заседание на структурата към партията. 

Президентската двойка трябва да е от непартийни фигури, с авторитет в обществото и консенсусно избрана от ръководствата на отделните партии в блока, смятат от Градския съвет на СДС. 

Председателят на софийската организация на партията Любен Петров ще представи идеята на следващото заседание на Националния изпълнителен съвет на СДС. 

Припомняме, че реформаторите все още нямат яснота за своето бъдеще. Раздорите в коалицията са твърде чести, а споровете все по-ожесточени. Решенията в блока се вземат трудно и в зависимост от лагера, който надделее. Пример за това е въпросът дали блокът да остане във властта или да излезе в опозиция, след като съдебната реформа бе окастрена. След случилото се лидерът на ДСБ Радан Кънев излезе в опозиция, а останалите две партии – СДС и ДБГ на икономическия министър Божидар Лукарски и вицепремиера Меглена Кунева останаха във властта. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст