Сериен подпалвач извършил 3 палежа за нощ в Берковица

изгорена кола

Полицията е заловила сериен подпалвач, който драснал клечката на три моторни превозни средства само за една нощ, и то навръх Великден. Освен палежите, 30-годишният криминално проявен Д.Б. е уличен и в кражба и вандализъм, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР.

Всички престъпления на наглия бандит са извършени в Берковица по време на Великденските празници. В нощта на 1 май. Д.Б. е запалил лек автомобил "Пежо Партнер" на ул. "Калиманица" в градчето, мотоциклет "ИЖ Юпитер 5", паркиран на ул. "Антим Крунев" и товарен автомобил "Уаз 3303". ". Размерът на нанесените щети по трите возила е в процес на изясняване.

Малко по-рано същата нощ на улица "Генерал Скобелев" в Берковица същият бандит, използвайки физическа сила, е счупил два винта и секретен болт на задна регистрационна табела на лек автомобил "Алфа Ромео 155" и рамо на задна чистачка, два винта и секретен болт на задна регистрационна табела на лек автомобил "Хонда Сивик".

След разследването Д.Б. уличен още, че предишната нощ е откраднал мотоциклет "Хонда ЦБР 900", чийто части по-късно са намерени опожарени на 120 метра източно от водохранилище на завод "Ком", а други части са открити в дом в Берковица, собственост на 40-годишен мъж с инициали Е.К.

С постановление на Районна прокуратура Берковица изпеченият престъпник е задържан за 72 часа. По случаите са образувани досъдебни производства.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст