СГП предаде на съд двама шофьори за катастрофа със смърт в ж. к. „Дружба”

Прокурор

Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвинителен акт срещу К. Касабов и Ц. Сайков  за извършено при условията на независимо съпричиняване на пътно-транспортно произшествие ПТП, вследствие на което е причинена смърт по непредпазливост, както и средна телесна повреда на едно пострадало лице. (престъпление по чл. 343, ал.3, б. „А”, пр. 2 и б. „Б” и б „В” вр. чл. 342, ал.1, пр. 3 от НК).

На 24.03.2015 г. около 17.40 ч. в София на бул. „Цветан Лазаров” в ж. к. „Дружба”, обвиняемият Касабов управлявал автомобил „Рено”, като навлизайки в насрещното платно не спазил законовите правила и извършил ляв завой на платното, без да пропусне автомобила срещу него, който е с предимство – лек автомобил марка „Нисан”, шофиран от другия обвиняем – Сайков със скорост от 109 км/ч, при разрешена скорост в населено място  – 50 км/ч. Той е и неправоспособен водач, тъй като към датата на катастрофата свидетелството му за управление на МПС, е било отнето от МВР за 3 месеца.

При силния челен директен удар между двата автомобила на място загива пътникът на задната дясна седалка на „Реното”, вследствие на причинената тежка открита черепно-мозъчна травма. Другият пасажер в същия автомобил е жена, на която е причинена средна телесна повреда – счупване на крайниците.

Самият Касабов също е ранен при катастрофата, като има счупване на кост на ходило, както и охлузвания и други наранявания по тялото.

И двата автомобила са били технически изправни.

Предстои насрочване на делото в съда.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст