В новия брой бр.18 на вестник “БАНКЕРЪ” четете:

банкеръ

"Аликс Партнърс" предизвика нови спекулации  

Каква е ползата от доклад, който съобщава публично известни факти и казва само част от истината, манипулирайки крайните изводи? Разсекретяването на доклада на "Аликс Партнърс" за КТБ не внесе повече яснота около състоянието на КТБ. Това, което очакваха депутатите от него – да разкрие връзка между крайните получатели на кредити и придобити чрез заеми от банката активи с политически лица. Това така и не се случи. А не се случи, защото явно синдиците не са поставили на експертите от "Аликс Партнърс" такава задача. Всичко по темата в новия брой на в. "БАНКЕРЪ"

Бащата на Лукарски смуче от столичния транспорт 

Бащата на икономическия министър и лидер на СДС Божидар Лукарски – Цецо Лукарски, печели апетитни договори от общинските фирми "Столичен автотранспорт" и "Център за градска мобилност". Бизнесът върви от години и дори няколко пъти е попадал в полезрението на медиите, но засега без никакъв резултат. Напоследък обаче премиерът Бойко Борисов се прави на безкомпромисен, когато бъде разкрита някоя връзка между властта и частния сектор. Така че ще е интересно да видим дали тази премиерска воля за прозрачност ще достигне и Министерския съвет. Или шумните акции са само за определени неудобни хора. Подробностите около договорите на Лукарски-старши ще разберете от новия брой на в. "БАНКЕРЪ"

 

Пренареждат пасианса с аташетата

Според информация на "БАНКЕРЪ" предстоят рокади на аташетата в  Гърция, Полша, Румъния, Чехия, Италия, Швеция, Грузия, Катар, Мексико, Израел, Йордания и САЩ. А изискване към кандидатите е минимум четири години опит в областта на външноикономическото развитие на страната, за която кандидатстват, или в двустранните отношения на България с нея. Ако искате да научите повече, четете новия брой на в. "БАНКЕРЪ".

 

Лятото ни среща без концепция за плажовете

Летният туристически сезон чука на вратата, но 90 плажа по бреговата ивица със сигурност ще останат без концесионери. Това очевидно не притеснява началниците в държавната администрация, тъй като този факт стана известен още преди седмица, но едва сега Министерството на туризма гордо обяви, че вече била  готова новата концепция за стопанисване на плажовете. Тя тепърва щяла да бъде обсъдена на неформална среща с хората от този бизнес. И едва тогава  ще бъде предложена за обществено обсъждане. Всичко за безумното забавяне в министерство на туризма – в новия брой на в. "БАНКЕРЪ".

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст