Ким Чен Ун поведе партийния конгрес с костюм

ким чен ун

В столицата на Корейската народнодемократична република (КНДР) днес продължава работата на Седмия конгрес на Корейската трудова партия.

В програмата на Седмия конгрес на Корейската трудова партия е предвидено днес да бъде преразгледан уставът. Конгресът беше открит вчера в столицата Пхенян. В присъствието на над 3400 делегати лидерът на партията и на страната  Ким Чен Ун излезе на трибуната в тъмен костюм в западен стил, посочва АП. За отразяването на конгреса, който е първи от 36 години насам, бяха поканени над 100 чуждестранни журналисти. Те обаче не бяха допуснати в Дома на културата, където се провежда проявата, и вместо това бяха откарани да разгледат завод за производство на жици и кабели. 

Освен че е висша форма на политически театър, изпълнен с великолепие и церемониалност, конгресът е много важно събитие за младия севернокорейски лидер, който не е бил роден, когато се е състоял предишният конгрес преди 36 години, отбелязва АП.

Северна Корея е организирала и други големи форуми на управляващата си партия от 1980 г. насам, но всички предишни конгреси са по времето на "вечния президент" Ким Ир Сен, който почина през 1994 г.

Настоящият конгрес създава голяма възможност за Ким Чен Ун, който все още не е пътувал в чужбина и не се е срещал с други световни лидери, да излезе от сянката на дядо си и баща си Ким Чен Ир. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст