Съд за полицай, представил неистински официални документи пред различни банки за кредит

Съд Сливен

Окръжна прокуратура- Сливен предаде на съд Даниел Драгиев. Той е обвинен за това, че през периода от 19 – 30 ноември 2015г., в гр.Сливен, в условията на продължавано престъпление, за да получи кредит, представил неверни сведения  пред три банки – „Алианц Банк България“ АД, клон гр.Сливен, „Райфайзен банк“ЕАД клон  гр.Сливен  и пред „ОББ“ АД клон гр.Сливен, като в молба-декларация за отпускане на потребителски кредит е посочил че притежава лек автомобил „Ауди“, който не е негова собственост – престъпление по чл.248а, ал.1, вр. чл.26, ал.1 от НК.

Бившият полицейски служител е обвинен и в това, че на 30 ноември 2015 г., в гр.Сливен пред „ОББ“ АД  гр.Сливен, съзнателно се ползвал от неистински официален документ – справка декларация  на ОД на МВР –Сливен , като го представил заедно с молба-декларация  за отпускане на потребителски кредит до „ОББ“АД – гр. Сливен, на който е придаден вид, че представлява конкретно писмено изявление от Директора на ОД на МВР –Сливен и Началник Сектор „Финансово осигуряване“ в дирекцията, като за самото съставяне на документа от него не може да се търси наказателна отговорност – престъпление по чл.316, вр. чл. 308, ал.1 от НК.

По време на извършването на престъпленията Драгиев е бил действащ полицейски служител, като трудовото му правоотношение е било прекратено на 11 февруари 2016 г.

През есента на 2015 г. Драгиев имал необходимост от средства за закупуване на жилище, поради което решил да проучи условията на няколко банки за отпускане на потребителски кредит в максимален размер на 40 000лв. За целта обвиняемият посетил офисите на банкови институции в гр. Сливен и се снабдил с бланки на необходимите за кандидатстване за кредит.

На 19 ноември 2015 г. Драгиев подал документи за получаване на потребителски кредит в офис на „Райфайзен Банк“ ЕАД, като в искането посочил невярното обстоятелство, че притежава л.а. „Ауди“, който е бил собственост на Драгиев до 04.12.2014г.

Отново на 19 ноември 2015г. Драгиев посетил и офис на „Алианц банк България“ в гр. Сливен, където отново попълнил документи за получаване на кредит, като отново в искането посочил невярното обстоятелство, че притежава л.а. „Ауди“, който не е бил собственост на Драгиев до 01.09.2015г.

На 30 ноември 2015 г. Драгиев отишъл и в офис на „ОББ“ АД- гр. Сливен, където отново подал документи за получаване на кредит, като отново в искането посочил невярното обстоятелство, че притежава л.а. „Ауди“, което не е бил собственост на Драгиев до 01.09.2015г. Драгиев предоставил на банковия служител и справка –декларация  за месечно възнаграждение за получаване на месечно възнаграждение, която не е била издадена по надлежния делови ред и не е била подписана от Директора на ОД на МВР –Сливен и Началника на сектор „Финансово осигуряване“ в дирекцията.

Окръжен съд –Сливен е насрочил заседание по делото за 8 юни 2016 г.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст