ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

И Петрич поиска забрана за бурките

бурка

Още един български град се присъедини към искането за забрана на носенето на бурки на обществени места. Общинският съветник на ВМРО от Петрич Кирил Стойков предлага при първо нарушение глобата да бъде от 200 до 500, а при повторно – 1000 лева.

Идеята му ще бъде гласувана на редовната сесия на Общинския съвет в края на месеца, а глобите трябва да бъдат уредени с промяна в Наредбата за обществения ред.

На заседанието ще бъде разгледано и предложението по улиците на града да бъде забранено движението на каруци, защото са предпоставка за катастрофи.

Пазарджик и Пловдив

В Пазарджик забраната за носене на облекло, което покрива лицето, вече е в сила от миналата сряда. Вчера жена на 30 години от ромския квартал „Изток”  беше глобена за носене на бурка.

Полицейски автопатрул я засякъл да носи парче плат, което изцяло покривало лицето ѝ с изключение на очите. Според решението на общинските съветници глобата за установено първо нарушение е 300 лв., а за всяко следващо 1000 лв.

Към недоволството от забулването се присъедини и Общинският съвет в Пловдив. Той ще разгледа на днешното си заседание предложението на Патриотичния фронт за забрана на носенето на дрехи и аксесоари, които закриват лицето на обществени места.

В предложението за изменение на Общинската наредба за осигуряване на обществения ред са фиксирани и глобите, а те са от 300 до 500 лева за първо нарушение и от 1000 до 1500 лева за тези, които втори път бъдат заловени да носят на обществени места закриващи лицето дрехи.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст