ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Съд и задържане под стража за фенове на “Левски”, вилняли на стадиона в Благоевград

Стадион ФК Пирин

Късно снощи Районна прокуратура – Благоевград привлече към наказателна отговорност пет лица за действия по хулигански подбуди и нанасяне на леки телесни повреди на полицейски служители по време на футболен мач между отборите ОФК „Пирин“ и ПФК „Левски“ в неделя.

Трима от обвиняемите са привлечени за извършено от тях престъпление по чл. 325, ал. 1 от Наказателния кодекс – за действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Срещу другите двама софиянци – Ю. Христов и И. Димитров, е повдигнато обвинение по чл. 325, ал. 2 от Наказателния кодекс за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред. Те са криминално проявени и в момента са задържани с постановление на РП- Благоевград за срок до 72 часа.

На 18 май 2016 г., прокуратурата ще внесе в съда искане за задържане под стража за двамата задържани.

Припомняме, че на 15 май 2016 в гр. Благоевград, в началото на футболния мач, феновете на ФК „Левски“ започнали да хвърлят сигнални ракети и бомбички срещу привържениците на благоевградския отбор, което предизвикало сбиване и намеса на полицейски служители. Двама от служителите на реда били откарани в болница за оказване на медицинска помощ.

Разследването на престъплението продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Благоевград.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст