ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Гласовете по пощата ще решат кой е новият австрийски президент

австрия избори

Надпреварата за президентския пост в Австрия се превръща в изключително вълнуващо изборно събитие. След преброяването на бюлетините, подадени в секциите, резултатът е статистически равен за двамата кандидати.

Гласовете за зеления Александър Ван дер Белен са все пак с 3000 повече от гласовете на крайнодесния Норберт Хофер. При тази оспорвана надпревара значение има всеки един глас. Кой ще е бъдещият президент решават гласовете на гражданите, гласували по пощата, които ще бъдат преброени до вторник вечер.

На втория тур избирателната активност на населението е по-висока от първия тур и възлиза на 72%.

В първи изявления за медиите двамата претенденти заявиха уважението си към своя опонент и очакват окончателните резултати, които ще определят кой от двамата ще е победителят в този невероятно оспорван двубой.

Според изявления на експерти по въпросите на вътрешната политика резултатът от изборите сочи ясното разделение на населението в държавата, феномен, който е ясно изразен и пред който ще се изправи новия държавен глава.

Политическите наблюдатели са единодушни че смяната на канцлера и правителствените промени са допринесли за доброто представяне на Александър Ван дер Белен на втория тур.

Не е ясно кой ще бъде новия президент, но неоспорим е фактът, че това е исторически избор, който ще окаже влияние върху бъдещото развитие на страната.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст