ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Shell съкращава най-малко 2200 работни места

Shell шел

Royal Dutch Shell е на път да съкрати най-малко 2200 работни места, поради ниските цени на петрола и новата собственост на дружеството, съобщава BBC. През изминалата година фирмата за проучване на нефт и газ BG Group пое управлението на Shell в сделка, оценена на 35 млрд. паунда.

През последните две години Shell обяви загуба на повече от 10 хил. работни места, а през февруари тази година, фирмата публикува и най-сериозния си спад в годишните приходи за последните 13 години.

Вицепрезидентът на представителството на Shell в Обединеното кралство и Ирландия, Пол Гудфелоу коментира ситуацията с думите: „Въпреки подобренията, които сме направили в нашия бизнес, текущите пазарни условия остават предизвикателство за нас“, допълвайки, че компанията трябва да намали разходите си, както и да подобри ефективността на производството си.

Последната серия съкращенията в компанията ще бъде изпълнена до края на тази година. По този начин общият брой персонал, който Shell ще загуби за периода 2015-2016 година ще се увеличи на най-малко 12 500 работници.

През февруари фирмата отчете и рязък спад на годишните си приходите – от 19 млрд. долара през  2014 година до 3,8 млрд. долара през миналата година.

От средата на 2014 година цените на петрола се сринаха от 110 долара за барел до под 50 долара за барел. В началото на 2016 година, цените се смъкнаха до под 40 долара за барел.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст