ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

В Силистра осъдиха пожарникар за документни престъпления

съд силистра

По обвинителния акт на Районната прокуратура в Силистра районният съд в града произнесе осъдителна присъда спрямо 39-годишния Георги М., който съзнателно два пъти се ползвал от неистински официални документи – удостоверения за подборно ловуване, за съставянето на  които не може да му се търси наказателна отговорност. 39-годишният мъж, който работи като служител на противопожарната служба в Силистра, е осъден на една година лишаване от свобода, отложено с тригодишен изпитателен срок.

На 26 април 2011 год. Георги М. представил пред служба „КОС“ в районното полицейско управление в Силистра удостоверение за подборно ловуване с цел издаване на разрешение за придобиване на ловно нарезно оръжие. На 11 октомври 2012 год. отново съзнателно представил друго удостоверение за подборен лов, за да получи разрешение за придобиване на две ловни нарезни оръжия.

Районният съд в Силистра го призна за виновен и за двете извършени престъпления по член 316, във връзка с член 308, ал. 2, във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Силистра.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст