ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ДАНС започва проверка на „Атака” за членския внос

волен сидеров

ДАНС проверява партия „Атака” заради по-висок членски внос за 2015 година. Това заяви пред Дарик председателят на партията Волен Сидеров. Той уточни, че Сметнала палата е подала сигнал до прокуратурата заради нередност в годишния финансов отчет на партията. По думите му, обаче, действията на контролния орган са необичайни. Относно предстоящите президентски избори, Сидеров посочи, че е добре да се работи за издигането на обща кандидатура с Патриотичния фронт.

„Държавната агенция за национална сигурност прави проверка и се занимава с членския внос на партия "Атака" по повод сигнал на Сметната палата. Вижда някаква нередност в документите и подава сигнал в прокуратурата, което е абсолютно необичайно. Проблемът е, че сме отчели по-висок членски внос от предна година, за 2014 г. става дума. И сега ДАНС искат да проверяват град по град кой и къде е плащал членски внос”, обясни Сидеров.

На въпрос дали е възможен общ кандидат за президент с Патриотичния фронт лидерът на партия „Атака” заяви, че е добре да се работи в тази посока. „Правим усилия в момента. Засега сме на етап разговори, в които да се убедим, че това е по-доброто и оптималното. Иначе, играейки отделно, видяхме – единият влиза, другият влиза, но на едни следващи вече парламентарни избори, ако при едно обединение бихме могли да имаме една група от 45-50 народни представители, променя вече нещата и прави тази идеология по-сериозен фактор и намалява значението на партии като ДПС и ДОСТ”, каза още Сидеров.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст