ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Адвокатът на Ценко Чоков видя изборен сюжет в кметския арест

Оръдие

На мен ми беше ясно, че трудно ще се преброим с насаденото мнение, доказателствата са израз на недоволството на група хора в Галиче от изборите, може би. Това коментира пред журналисти адвокат Ивайло Найденов, който защитава Ценко Чоков, сочи bTv.

Кметът на Галиче и още 7 души останаха под стража или под домашен арест след решение на спецсъда вчера късно вечерта. Според магистратите, има обосновано предположение, че всички те са част от организирана престъпна група за лихварство. За ръководна роля на Ценко Чоков обаче няма достатъчно събрани данни.

Адвокат Найденов заяви, че час и половина преди обявяването на решението на съда, в медиите е изтекла информация за това колко ще бъдат постоянно задържаните и колко – пуснатите.

С мярка "задържане под стража" са и неговият син Мартин Чоков, както и още четирима души, а Касъм Касъмов от ДПС е без мярка „Ще обжалвам, разбира се, мерките. Смятам, че съдът прие изцяло и единствено показанията на тези свидетели, опитах се да убедя съда, че това са заинтересовани хора”, каза още защитникът.

Решението на спец съда може да се обжалва в тридневен срок. Междувременно прокуратурата все още не е поискала отстраняване на Ценко Чоков от кметския стол.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст