ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Протестите във Франция получиха подкрепа и от транспортния сектор

франция протест

Франция започна седмицата с нарушени графици на влаковите превози и въздушните полети, заради протестните действия, резултат от течащите трудови реформи в страната, съобщи агенция "Франс Прес". 

Протестиращите, които причиниха недостиг на гориво и пътни закъснения в цяла Франция потърсиха подкрепата и на представителите на транспортния сектор след като се провалиха в опитите си да парализират страната с блокади на рафинериите,горивните депа и бензиностанциите през миналата седмица. 

Желание за включване в стачните действия изразиха железничарите и работниците в парижкото метро, които ще се присъединят към протестите съответно на 31 май (вторник) и 2 юни (четвъртък). При така стеклите се обстоятелства туристите и футболните запалянковци, които възнамеряват да пристигнат в страната за началото на Европейското първенство по футбол на 10 юни ще бъдат изправени пред множество отменени и закъснели полети.

В същото време, от туристическия бранш изразиха опасения, че стачките и масовите демонстрации, които често прерастват в насилие ще прогонят посетителите на Париж, който се смята за една от най-добрите туристически дестинации в света.

Въпреки това, президентът Франсоа Оланд и правителството му застанаха твърдо зад намеренията си за либерализиране на трудовия пазар, заявявайки, че няма да оттеглят планираните реформи.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст