Пак удължиха срока за кандидат-купувачите на банка “Виктория“

Търговска банка Виктория ЕАД

Синдиците на "Корпоративна търговска банка” АД (в несъстоятелност), след като се запознаха с препоръките на подуправителя на БНБ, ръководещ управление "Банков надзор“ и на консултанта по продажбата на ТБ „Виктория” ЕАД  – АФА ООД, взеха решение срокът за подаване на писма за интерес във връзка с продажбата на 100% от капитала на ТБ „Виктория” ЕАД и цялостната експозиция на едноличния собственик на капитала към банката да се удължи до 1 месец след оповестяването на резултатите от провеждащия се преглед на качеството на активите на банковия сектор.

Това е второто удължаване на срока, в който могат да се подават оферти за Търговска банка "Виктория". При първото удължаване банката погаси сериозно задължение към Корпоративна търговска банка, чиято собственост е. По този начин състоянието на "Виктория" се подобри и бе преценено, че може да се получат и по-добри оферти. Новото удължаване е по съвет на БНБ и на консултанта по продажбата. Той е месец след излизането на оценката от качеството на активите. За цялата банкова система оценката и резултатите от последващите ѝ стрес-тестове ще бъдат оповестени през август. 

Търговска банка "Виктория" бе придобита от КТБ няколко месеца преди поставянето ѝ под специален надзор през юни 2014 г. Два дни след КТБ "Виктория", тогава под името "Креди Агрикол", също бе поставена под специален надзор. За разлика от банката – майка обаче, "Виктория" бе отворена през декември същата година,

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст