ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Хора, пътища и дупки

България е на 50-о място в света по конкурентоспособност на икономиката си, показва годишната класация на Института за развитие на управлението в Швейцария. Страната се изкачва с пет места спрямо миналата година. Най-конкурентна е икономиката на Хонконг.

 

Съветникът на министъра на земеделието и храните Свилен Костов става заместник-министър на земеделието с ресор "Рибарство". Костов започва кариерата си в Държавен фонд "Земеделие", където заема различни позиции. В периода 2011-2013-а е негов заместник изпълнителен директор.

 

Безработицата у нас е спаднала до 7.1%, отчете Евростат, спрямо 10% за същия месец година по-рано.

 

Не само работниците, а и фирмите вече са с улеснен достъп до Швейцария. От 1 юни отпаднаха ограниченията за свободно движение и достъп до пазара на труда за българи в тази държава.

 

Двaтa интepнeт гигaнтa, изпaднaли в нeзaвиднo пoлoжeниe в пocлeднo вpeмe – Тwіttеr и Yаhоо, oбcъждaт възмoжнoтo cи cливaнe. Мениджърите на сoциaлнaтa мpeжa, чиитo нoви aĸтивни пoтpeбитeли пocтoяннo нaмaлявaт, са имали cpeщa c изпълнитeлния диpeĸтop нa Yаhоо Mapиca Maйep. Интepнeт тъpcaчĸaтa вeчe близo двa мeceцa e нa пaзapa, ĸaтo интepec ĸъм нeя пpoявявaт десет ĸyпyвaчи, вĸлючитeлнo тeлeĸoмyниĸaциoннaтa ĸoмпaния Vеrіzоn и инвecтициoннaтa фиpмa ТРG. Te ca гoтoви дa зaплaтят oĸoлo 8 млрд. дoлapa зa ocнoвния бизнec нa Yаhоо.

 

Под 10% от спестяванията си българите инвестират в акции, облигации, пенсионни и взаимни фондове, показва проучване на "БФБ-София" по данни на банки и небанкови институции. При европейците делът на тези вложения като част от спестяванията надхвърля 30% и се наблюдава засилен интерес към вложенията в акции.

 

Селекционерът на Испания Висенте дел Боске показа самочувствие в навечерието на европейското първенство по футбол във Франция, като определи отбора си като основен претендент за титлата: "Ние сме фаворит в турнира, защото спечелихме предишните две издания. Има още доста качествени тимове, но ние искаме да спечелим отново. Направили сме необходимите подобрения в играта си и сме готови за началото на шампионата."

 

Швейцария откри най-дългия и най-дълбок жп тунел в света – "Готард", който минава под Алпите. Съоръжението е 57.1 км и е най-важната транспортна връзка между Северна и Южна Европа. Високоскоростни пътнически влакове ще изминават разстоянието само за 17 минути. Проектът е финансиран от приходи от ДДС и акцизи на горива, от пътни такси за тежкотоварни автомобили и държавни заеми, като се очаква вложените средства да бъдат изплатени до десет години.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст