ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Полицай – хулиган на съд, ударил кмета на Скутаре

Всякакъв съд

Това е вторият случай за три седмици, свързан с пловдивското звено „Икономическа полиция“. Служител в това звено е 45-годишният Венцислав Караджов, обвинен в убийството на майка си и баща си – престъпление, извършено на 15 май, заради което съдът го остави за постоянно в ареста. Три седмици след това, пияният Георги Григоров от „Икономическа полиция“ предизвикал скандал на събора в село Царацово. Бурната разправия била в нощта на събота срещу неделя. Във видимо доста пияно състояние полицаят се заяждал с присъстващите на събора и сипел обиди по управниците. Той дори ударил с юмрук в лицето кмета на Скутаре Стоян Добрев, който се опитал да го накара да си тръгне, предоставяйки личната си кола, за да бъде закаран. Ударът бил в долната лява част на лицето, а кметът Добрев е със сцепена устна, което е отбелязано в изваденото медицинско свидетелство.

Пияният полицай отказал да представи документите си на служителя, който охранявал събора. След намесата на полицейски патрул провинилият се полицай бил отведен за разпит в Районното уппавление в Труд. Да дадат показания там попаднали и кметовете на Скутаре и Царацово и други очевидци на скандала, сред окито общински съветници.

Пострадалият кмет на Скутаре Стоян Добрев все още не е решил дали ще повдигне обвинение срещу Григоров. Решението му зависи от резултатите от разследването. Кметът Добрев е категоричен, че тестът с дрегер, направен веднага след задържането на полицая в РУ-Труд, е показал над 1,3 промила алкохол в кръвта на служителя на „Икономическа полиция“.

По случая е образувано бързо производство за съпротива на униформен и нанасяне на телесна повреда.  Разпитани са свидетели, назначена е и експертиза, уточниха от Районната прокуратура в Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст