ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Имена

Легендарният милиардер и инвеститор Джордж Сорос се връща с активни операции на финансовия пазар. След продължително прекъсване, през което той се занимаваше основно с благотворителност, Сорос е решил да се върне към борсовите спекулации според електронното издание на „Уолстрийт джърнъл".

Той лично е дал указания на няколко големи инвеститори да влагат в злато. Фондът Soros Fund Management, който има 30 млрд. долара активи на Сорос и неговото семейство, е продал пакет акции и от получените средства е закупил злато и акции на златодобивни компании.

 

Към 31 май във Фонда за гарантиране на влоговете има малко над 457 млн. лв. и на него не му е необходимо дофинансиране. Това става ясно от писмения отговор на министъра на финансите Владислав Горанов на депутата от Реформаторския блок Петър Славов относно възможността за пренасочване на върнатите от Първа инвестиционна банка (ПИБ) 1.2 млрд. лв. за ликвидна подкрепа към фонда.

 

Банковият сектор в България става все по-привлекателен и за инвеститорите, които вече са тук, и за потенциални инвеститори – при растяща икономика, стабилни публични финанси и общата устойчивост на банките ни. Това заяви управителят на БНБ Димитър Радев по време на срещата си с управителя на Централната банка на Гърция Янис Стурнарас. Вярваме, че чрез прегледа на качеството на активите на банките ще се намери решение на всички открити въпроси, ще се даде по-нататъшен тласък на пазарната консолидация в сектора.

Стурнарас ще се срещне и ще дискутира с ръководството и експерти на БНБ актуални въпроси, свързани със състоянието на икономиката и банковата система в Гърция.

 

В Търговския регистър са вписани промени в надзорния съвет на „Тексим Банк“ АД. Павлина Найденова е освободена като член на надзора, а Петър Георгиев Христов и Веселин Райчев Моров влизат в съвета на банката с мандат от пет години.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст