Нефтената промишленост на Великобритания ще загуби повече от 120 хил. работни места

Газ и нефт

Нефтената и газовата промишленост на Великобритания е на път да загуби повече от 120 хил. работни места за две години след спада в цената на петрола, сочи изследване на ChronicleLive.

Най-новите данни показват, че заетостта се е намалила с около 84 хил. души като се очаква още 40 хил. работни места да бъдат орязани през 2016-а.

Британското издание предвижда общият брой на работните места, подкрепяни от сектора да бъде 330 хиляди в края на тази година.

Мрачната актуализацията идва след като нефтените оператори в Северно море и веригата компании за доставки продължават да правят съкращения в опит да намалят разходите си, тъй като цената на петрола се е понижила близо два пъти – от около 115 щатски долара за барел през 2015 г. до $ 51 за барел през настоящата година.

Междувременно, отделно проучване на Централната банка на Шотландия разкри в понеделник, че една трета от фирмите, произвеждащи петрол и природен газ във Великобритания планират по-нататъшни съкращения на работни места в резултат на спада на цените.

Докладът на банката върху индустрията отчита, че 43% от компаниите планират по-нататъшни мерки за намаляване на разходите, докато 32% от фирмите планират да съкратят работни места.

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст