ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Плевнелиев призова за нулева толерантност към насилието

плевнелиев

Президентът Росен Плевнелиев призова за нулева толерантност към всички форми на насилие в обществото.

Като патрон на конференцията "Превенция на тормоза в ежедневието", държавният глава припомни статистиката, че всяка четвърта жена у нас е жертва на насилие, и очерта новите видими форми на тормоз – на работното място, по пътищата, както и насилието над възрастните хора.

Плевнелиев подчерта активността на страната ни в подписването на Истанбулската конвенция за борба с домашното насилие и изработването на Софийската стратегия за правата на детето, приета с консенсус от 47 държави.

"Особено разпространено напоследък е насилието в училищна среда, където се наблюдават агресивни действия между деца, родители, които нападат учители, и учители, които посягат на ученици. В резултат на технологичното развитие и тази удобна анонимност, която доминира днес социалните мрежи, все по-възможен и видим е и кибертормозът. Борбата с него е истинско предизвикателство", добави президентът.

"Необходимо е да променим нагласите, да се обединим, да изградим нулева толерантност към проявите на насилие. Дори бих апелирал към народните представители веднъж завинаги да се откажат от езика на омразата, който е ежедневие в парламента. Това не е нормално и трябва да се промени", каза още Плевнелиев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст