Топлофикация спира топлата вода в столицата заради ремонти от 15 юни

ремонт водопровод софийска вода топлофикация

"Топлофикация София” ЕАД ще започне ремонти на топлопреносната мрежа 10 столични района от 15 юни. Така ще бъдат завършени окончателно планираните за рехабилитация през 2015 година обекти, при които са се появили непредвидени усложнения, което е довело до забавяне и удължаване на сроковете за изпълнение. Повечето от обектите се намират в квартал Лозенец, поясняват от дружеството.

От общинското дружество допълват, че сложната организация на движението в квартала, непредвидените аварии, необходимостта от извършването на допълнителни процедури по трасетата са наложили промяна в предварителните графици за извършването на ремонтните работи, е принудило управата да вземе решение рехабилитацията на планираните и започнати обектите да продължи и да приключи през лятото на 2016 г.

В програмата на компанията до 2017 година е заложено да бъдат подменени близо 100 км. топлопроводи с цел да се гарантира качествено и надеждно топлоподаване за клиентите и да намали броя на авариите в различни райони на столицата.

Освен Лозенец, ремонтите ще засегнат и кварталите "Младост", "Сердика", "Лагера", "Разсадника", "Красна поляна", "Надежда", "Хиподрума", "Овча купел"-2 и "Красно село". Графикът на планираните ремонти може да бъде намерен ТУК.

От дружеството декларират, че за времето на ремонтите на клиентите няма да бъдат начислявани сметки за топла вода и това ще бъде отразено на отделен ред в месечните съобщения. За да бъде възможно това, от дружеството напомнят на своите клиенти да не източват вода от топлия кран(б.р. залепете го с тиксо) във времето на ремонта, за да не натрупват излишни показания на топлия водомер. 

"Топлофикация София” поема ангажимента да извършва непрестанен контрол върху дейността на фирмите-изпълнители, както и върху качеството на извършваните ремонтни работи. Безкомпромисно ще бъде следено за обезопасяването на обектите, за спазването правилата за безопасност при работа. И през тази година столичани могат да сигнализират както отговорните лица от  фирмите–изпълнители, посочени на информационните табели на всеки обект, така и "Топлофикация София" в качеството й на възложител.

Заради възрастта на топлопреносната мрежа в София ежегодно трябва да бъдат подменяни около 30 км от топлопроводите. Именно остарелите тръби са причината за честите аварии в системата. В периода 2011-2015 г. бяха направени значителни инвестиции в топлопреносната мрежа и това доведе до намаление на транспортните разходи и топлинните загуби по преноса средно до около 17% при обща дължина на топлопреносната мрежа над 990 км, с което е достигнато най-ниското ниво сред всички топлофикационни компании в страната и е сериозно приближаване към показателите за ЕС. 

В тази връзка експертите на дружеството работят усилено и предстои да бъдат окончателно уточнени и утвърдени графиците за ремонтите, планирани в рамките на Инвестиционната и ремонтна програма за 2016 г. Те ще бъдат допълнително обявени на столичани и също ще бъдат публикувани на Интернет страницата на дружеството и във Фейсбук профила на компанията.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст