ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Волен Сидеров скочи на президента

Парламент Волен Сидеров

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров остро разкритикува днес от парламентарната трибуна, речта на президента Росен Плевнелиев в Европейския парламент преди дни. Той обвини Плевнелиев, че изказването му е било като на служител в американска фондация или на Държавния департамент на САЩ, а не като на проевропейски президент, за какъвто се определя. Националистът бе недоволен, че държавният глава е говорил на английски език въпреки, че българският да е вече сред официалните езици в ЕС.

Сидеров определи това като слагане пред англоговорящите и заявка за бъдеща служба в някоя англоговоряща държава, като риторично попита "Докога ще произвеждаме през президентския пост служители на американските фондации, служби, спецслужби и други лобистки организации?".

Националистът разкритикува Плевнелиев за думите му, че в Европа има война и че Крим е Украйна, а Украйна е в Европа. "Украйна не е съществувала като държава, когато Крим е бил в пределите на Русия", обяви той. Поредното обвинение бе, че той премълчава кой е разпалил войната в Украйна. "На него отговори зам.-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд, тя призна публично, че там Щатите са налели пет милиарда долара", допълни Сидеров.

Според Сидеров Плевнелиев насажда език на омраза срещу Русия, който е опасен в използването му от един държавен глава и то срещу такава сериозна държава. 

Атакистът обвини президентът, че е дал подкрепа за спорното трансатлантическо споразумение. "За съжаление то е доста рядко обсъждано у нас, а носи опасност – държавите в ЕС ще бъдат заличени и цяла Европа ще клекне пред натиска на САЩ", каза Сидеров и допълни, че старият континент ще бъде залят от ГМО, а споразумението със САЩ ще има повече от власт от националните закони.

Той обобщи, че цялото управление на Росен Плевнелиев е като на човек, който си заработва служба в някоя американска институция и призова българите да внимават на тези избори кого ще изберат.
 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст