Лукарски: Гражданската квота да посочи кандидат-президента на Реформаторите

Министерски съвет Божидар Лукарски

Представителите на Гражданската квота в Реформаторския блок да излъчат кандидат-президентската двойка на блока. Само така тя ще бъде равноотдалечена от всички партии. Това предложи лидерът на СДС Божидар Лукарски пред Дарик радио.

"Ролята на Гражданския съвет беше да е коректив на партиите и те самите претендират, че са добавената стойност на Реформаторския блок. Тяхна отговорност е те да предложат кандидат, еднакво отдалечен от всички партии в блока. За СДС най-удобна би била кандидатура на гражданин от Гражданския съвет", каза Лукарски и напомни, че според СДС лидерите на партиите в блока не трябва да се кандидатират. 

Той посочи, че крайният срок, в който Блокът трябва да определи кандидатите си, е краят на юли. "В ГЕРБ трябва да са внимателни за датата, която си поставят – през септември ще има много малко време… Те имат достатъчно известни фигури, но ние в Реформаторския блок до края на юли трябва да сме решили този проблем", посочи лидерът на СДС.

Той упрекна ДСБ, че като предварително условие за определяне на кандидат-президентската двойка поставя провеждането на обединителен конгрес и обвини  Радан Кънев, че с това условие иска да задоволи политическата си амбиция да стане лидер на Реформаторите. "Условието на ДСБ за конгрес е лишено от смисъл. Един вид Радан Кънев заявява: Изберете ме за председател, пък правете каквото искате с кандидата за президент, така не става", каза Лукарски.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст