Италиански ресторант е най-добрият в света

остерия франческана

"Остерия франческана" на майстор-готвача Масимо Ботура в Модена зае първото място в класацията на 50-те най-добри ресторанти в света за 2016 г., обявена на церемония в Ню Йорк.

Миналата година Масимо Ботура беше втори в класацията.

Той детронира испанския "Ел Селер де Кан Рока" в Каталуния, който тази година остана на второ място.

Трети в класацията на ресторантите е нюйоркският "Илевън Медисън парк". Четвърти е перуанският "Сентрал". Датският "Нома" е пети, а френският "Миразюр" в Мантон – шести.

В класацията попаднаха ресторанти от 23 държави на шест континента. Половината от тях обаче са в Европа.

Французойката Доминик Крен, чийто ресторант "Ателие Крен" е в Сан Франциско, стана "най-добрата майстор-готвачка в света". Миналата година тази титла спечели друга французойка – Елен Дароз.

Френският шеф Ален Пасар и ресторантът му "Арпеж" в Париж получиха наградата за цялостни постижения.

Французинът Пиер Ерме пък стана най-добрият сладкар в света.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че осезаемото увеличение на цените при хранителните продукти е обосновано?

Подкаст