ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Намалиха присъдата на Красимир Живков

Всякакъв съд

Бургаският апелативен съд измени присъда на Красимир Живков, признат за виновен в това, че на 28.06.2015г. по автомагистрала „Тракия“, в района на община Ямбол, при управление лек автомобил „Мерцедес 250Д“ е нарушил правилото за движение по чл.20, ал.2 от ЗДП и по непредпазливост е причинил смъртта на  дъщеря си  и средна телесна повреда на съпругата си ..

Инцидентът  е станал около 13.00ч.  при обилен дъжд , мокра пътна настилка и  влошена  видимост. Живков  се опитал да изпревари  движещия се пред него автомобил с по-големи габарити.  Той  управлявал колата си със скорост от 90 км/ч  в средната лента, предприел изпреварване, като навлязъл в най-лявата лента за движение. От обилния дъжд на платното за движение се били образували потоци от течаща вода. При навлизането на автомобила върху потоците от вода подсъдимият загубил управлението над него, тъй като при преминаването през пороите от течаща вода се получило явлението аквапланинг. Опитвайки се да овладее автомобила, водачът завъртял волана надясно и задействал аварийно спирачната система. Последвал удар в мантинелата, преминаване през средната и дясната летна на  пътното платно, през крайпътния банкет, навлизане в отводнителния канал, отново връщане на банкета, в дясната лента и преобръщане. Колата спряла  преобърната по таван в средната лента за движение.

Съдът е намалил размера на наложеното наказание от две години на една година лишаване от свобода, чието изтърпяване е отложено с три години.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст