ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Юнкер хвали Гърция за реформите

Юнкер

Гърция полага огромни усилия за реформи, а от миналото лято никой не говори сериозно за излизане на страната от еврозоната. Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер пред Евронюз преди началото на визитата си в Атина.

В гръцката столица пристига и ръководителят на Европейския стабилизационен механизъм Клаус Реглинг за разговори с финансовия министър Евклидис Цакалотос. 

Гърция може да се окаже в листата на най-скъпите страни в Европа заради въведените в страната прекомерно високи данъци, алармираха междувременно местните медии.

Икономическият таблоид "Нафтемборики" коментира, че Гърция се е сдобила с четвъртия най-висок ДДС в Европа (повишен наскоро от 23 на 24 на сто в рамките на гласувания неотдавна пакет от мерки за икономии) и че цената на безоловния бензин е сред осемте най-високи в целия свят.

Смята се, че след като от януари 2017 г. влязат в сила и новите повишения на специалните налози върху потреблението, Гърция ще бъде сред петте най-скъпи страни на планетата.

Сред 20-те първи в света ще се окажем от януари и по цената на дизела, предупреждава още вестникът.

"Призовете" обаче не свършват дотук, туристическият сектор – главната индустрия на Гърция, също ще бъде обложен с третия най-висок ДДС в Европа, хотелиерският бизнес също е притиснат до стената.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст