ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Обвиненият в блудство учител може да отиде за 20 години в затвора

Затвор

Прокуратурата ще поиска постоянен арест за учителя от Дулово, който бе обвинен в блудство с 6 деца. Според държавното обвинение той дори е снимал действията си с тях и е разпространявал кадрите. Блудствените действия 54-годишният мъж извършвал, докато давал частни уроци по музика на децата.

„Наказанието, предвидено в закона за подобно престъпление е лишаване от свобода от 5 до 20 години”, обясни в "Здравей България" окръжният прокурор на Силистра Теодор Желев. Разследването започва през 2015 г., след като през май едно от пострадалите деца споделя с близките си какво се е случило. Родителите веднага съобщават за това в училището и два дни по-късно учителят по музика е уволнен.  В процеса на разследването се установява, че става дума не за едно, а за шест пострадали деца.

„Получих сигнал, който съдържаше подозрения за неправомерни взаимоотношения между колега и непълнолетни ученици. Уведомихме бързо отдела за закрила на детето, началника на полицията и началника на регионалния инспекторат. Той беше уволнен на втория ден след получаването на сигнала”, обясни  Йорданка Копринджийска, директор на СОУ“В.Левски“ в Дулово.

„Той беше учител, който си вършеше работата. Единственото нещо, което каза е „Съжалявам, че създадох неприятности”. Така приключиха нашите взаимоотношения”, каза още директорката на училището.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст