ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

РЦБ спомогнала за неутрализирането на 11 интернет сайта, представящи се за банкови ресурси

хакери хакерска атака

Специалисти на РЦБ са спомогнали за неутрализирането на 11 криминални интернет сайта. Става дума за интернет-ресурси, които се представят за банки или рекламират мошенически финансови услуги, пояснил зам.-началникът на Главното управление за сигурност и за защита на информацията в руската Централна банка Артьом Сичев.

За последните месец и половина Централната банка на Русия е оказала значителна помощ на МВР и на ФСБ при техните операции за неутрализиране на интернет ресурси, които или са рекламирали мошенически банкови услуги или са се представяли за автентични банкови сайтове. „Само за последните няколко месеци ние усилихме това направление – прекратяване дейността на фишингови домени. За последните месец и половина сме свалили около 11 такива домени", казал още Сичев.

"Имаме договорености с координационния център на руските домени като .ru,.рф и .su. За тях ние сме консултанти и след като получат нашето експертно мнение, те вземат решение да свалят този или онзи криминален домен. С една дума тези домени стават недостъпни по своето име", обяснил Сичев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст