ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Мая Манолова ще защитава малките производители на плодове и зеленчуци

Парламент Мая Манолова омбудсман

"Готова съм да инициирам законодателни промени, които ясно да регламентират защитата на малките производители на плодове."

Това каза пред журналисти в Кюстендил омбудсманът Мая Манолова. Тя посочи, че от пролетните измръзвания са пострадали предимно малките производители на плодове в региона, които имат между 5 и 15 декара.

„Обикновено се събират и продават около 5 хиляди тона, а тази година са само 2 хиляди тона череши. Това говори, че има много пострадали насаждения. Аз съм готова да дам цялата си подкрепа на черешопроизводителите и да настоявам същото да направят и институциите”, обяви Мая Манолова.

Тя посочи, че законодателната уредба не е съвършена, защото тя защитава по-лесно големите, отколкото малките, но въпреки това и дребните производители имат възможност да получат обезщетения. Манолова напомни на производителите на ябълки и сливи, чиято реколта също е поразена, да подадат заявления за получаване на обезщетения.

„Готова съм да инициирам законодателни промени, които ясно да регламентират как се защитават малките производители на плодове и зеленчуци при такива бедствени ситуации, които унищожават реколтата им” допълни Мая Манолова. Тя посочи, че идната сряда ще има среща с министъра на земеделието и храните, на която ще постави темата за обезщетяване на черешопроизводителите.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст