ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Нинова пред софийските социалисти: България чака от нас алтернативата

Корнелия Нинова

„България чака от нас алтернатива на управлението, няма кой друг да я даде“. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в аула „Максима“ на УАСГ, където тя проведе среща със социалистите от столичната организация на левицата.

Пред събралите се тя обясни какво ще очаква от всички, за да помогнем на страната си. „Обещавам ви работа, пот и сълзи, но вярвам, че накрая сълзите ще бъдат от радост от победата и радост от това, че ще променим България и ще й дадем надежда и перспектива на хората“, категорична бе тя.

Пред събралите се социалисти Корнелия Нинова обясни целите на БСП. „Едната е да превърнем БСП в сила, като я променим, а втората е променената и силна левица да промени България“, обясни тя. 

По думите й членовете са истински важни за партията. „Вашият глас ще определя ключови политики в БСП. Затова стартирахме и вътрешнопартийното допитване за президентската кампания, за да може всеки от вас да си каже мнението. Приемете президентските избори като трамплин за предсрочни парламентарни избори, че нашата победа на президентските е трамплин, за да победим и на парламентарните“, категорична бе Нинова. Тя помоли членовете да не я номинират за президентските избори, защото е поела ангажимент, ако бъда избрана за председател на БСП, да изведе левицата до победа на парламентарниа вот. „Аз съм последователен човек и няма да се отклоня от поетия ангажимент. Няма да гоня лична кариера и да оставя това, което съм обещала пред цялата партия“, категорична бе тя.

„На конгреса казахме, че ще направим комуникационна революция, което означава да отворим партията към всички, които представляваме, към работници, млади хора, студенти, майки“, заяви председателят на БСП. Тя обясни, че към момента са проведени над 20 срещи с различни структури, като в тези срещи е търсена подкрепа и експертиза. „За да може да предложим алтернатива на това управление“, категорична бе тя.

Нинова коментира и актуалния въпрос с референдума във Великобритания. "БСП уважава решението на британските граждани. Това е урок за ЕС – обикновения гражданин не го приема в сегашния му вид и съюза трябва да се промени. Ние искаме от нашето правителството анализ за въздействието на случилото се върху страната“, подчерта лидерът на левицата.

Калоян Паргов: Пътят, по-който БСП поема трябва да е пътят, който да изведе партията до първа политическа сила в държавата

„За нас оттук нататък е важно само едно – пътят, по-който БСП поема да е пътят, който да изведе партията до първа политическа сила в държавата“. Това заяви лидерът на БСП-София Калоян Паргов по време на срещата със столичните социалисти. 

По време на срещата Калоян Паргов посочи редица държавни проблеми, които са се натрупали, благодарение на управляващите. „Дългове, безработица, липса на перспектива, невъзможност да се решават проблемите на хората“, подчерта той. По думите му управляващите занимават всички със скъпия си ПР, който обаче ние плащаме. „Последният пример е учителския събор на министър Меглена Кунева в зала Арена Армеец“, каза Паргов. 

Той бе категоричен, че един от митовете за управляващите вече е рухнал. „На тях им ги спират, а на нас ни ги пускат еврофондовете – този мит на ГЕРБ вече рухна“, коментира председателят на БСП-София. По думите му Европа вече е проумяла как не може повече една шепа хора да забогатяват на гърба на бедните. 

Калоян Паргов каза още, че Европа, от която сме част, вече е разтревожена от излизането на Великобритания от ЕС. „Нужен е бърз анализ и защита на националните интереси, предвид очакваните финансови последствия и последици за сигурността на съюза“, завърши той. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст