ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Мъж, теглил пари от дебитна карта на приятел без негово знание, бе осъден условно

Банкомат

Мъж, изтеглил пари от дебитна карта на свой приятел без негово знание, е осъден на една година лишаване от свобода, което на основание чл. 66 НК е отложено с изпитателен срок от четири години и 300 лева глоба – престъпление по чл 249 ал. 1 вр.с чл.26 от НК.

Станислав И. /25 г./ е признат за виновен и е осъден за това, че в периода от 30.11.2015 г. до 01.12.2015 г. в гр.Велико Търново, при условията на продължавано престъпление, на пет пъти, използвал платежен инструмент – банкова карта, без съгласието на титуляра й, като извършил три транзакции от банкомат и изтеглил общо сумата от 170 лева.

Обвиняемият работел заедно с пострадалия във фирма за строителни материали в гр. В. Търново. Двамата се познавали добре. До работа двамата пътували с личния автомобил на пострадалия, като се случвало мъжът да тегли пари с дебитната си карта от банкомат, като обвиняемият е бил в непосредствена близост до него и така запомнил ПИН кода на чуждата банкова карта. На 30.11.2015 г. пострадалият казал, че ще ходи да пазарува в хранителен магазин. Малко по-късно в същия ден обвиняемият отишъл в горепосочения магазин и видял, че на земята пред магазина била паднала дебитна карта. Вдигнал я, видял, че е на приятеля му и решил да изтегли пари от нея, тъй като знаел ПИН кода.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Велико Търново.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст