ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Rolls-Royce не се притеснява от Брексит

Rolls-royce Ролс-ройс

Rolls-Royce Holdings Plc – най-големият производител във Великобритания заяви, че бизнесът им тази година е в съответствие с очакванията и отново подчерта, че изборът на страната да напусне Европейския съюз няма да има незабавен ефект върху компанията, съобщава Bloomberg

От производителя допълват, че финансовите очаквания за 2016 година остават непроменени и най-вероятно компанията ще я завърши без загуби, като дори се прогнозира и ръст при доставките на големи двигатели във второто полугодие.

От друга страна представителите на Rolls-Royce Holdings Plc заявиха по-рано този месец, че решение за напускане на ЕС ще ограничи способността на компанията да планира и е "обезпокоително" за бизнеса.

Тоест перспективата след референдума би трябвало да е още по-обезпокоителна, защото Rolls-Royce изпитваше затруднения в последните години, посочват още от изданието.

Всъщност през последните шест години компанията обявява разочароващи печалби на фона на слабото търсене на тяхната продукция, особено корабните двигатели и луксозни самолети.

Според борда на Rolls-Royce средносрочния и дългосрочен ефект на „Брексит“ ще зависи от отношенията, които се създават между Великобритания, ЕС и останалата част на света през следващите години.

Въпреки, че това не е резултатът, който компанията е очаквала, Rolls-Royce остава ангажирана с Обединеното кралство, където е нейното седалище пряко работят над 23 хиляди талантливи и отдадени работници и където могат да се извършват значителна част от нашите изследвания и развитието ни, допълват от производителя.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст