ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Съдът задържа мъж за измама при зареждане на гориво на кредит

Съд Велико Търново

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, съдът взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на мъж за измама с гориво при зареждане на кредит.

Иван И. е привлечен като обвиняем за това, че на 03.08.2015 г. в гр. Дебелец, в съучастие като извършител с Тихомир Т. и Владимир П. /подбудители и помагачи/ и Тодор М./помагач/, с цел да набави за себе си и за другиго, имотна облага, възбудил и поддържал заблуждение у служител на бензиностанция на „Петрол Трейдинг” ЕООД, че работи в „Лес Груп 77” ЕООД гр. В. Търново, зареждащо гориво на кредит на бензиностанцията, и че трябва да закара гориво за машините в гората,като с това причинил на „Лес Груп 77” ЕООД гр. Велико Търново имотна вреда в размер на 413,24 лв., представляваща паричната равностойност на зареденото на кредит на името на дружеството 195,020 л. дизелово гориво, като измамата представлява опасен рецидив – престъпление по чл. 211, пр. 2, вр. чл. 209, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. чл. 29, ал. 1 от НК.

До момента Иван И. е изтърпявал наказание лишаване от свобода в Затвора в град Ловеч, по друга, влязла в сила срещу него присъда. Поради предстоящото му освобождаване, Районна прокуратура – Велико Търново поиска от съда да му бъде наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Определението на Районен съд – В. Търново подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Велико Търново.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст