Километрични задръствания по пътя към Гърция

митница

Километрични задръствания по пътя към Гърция. Колони от коли има и на Кулата, и на граничен пункт Маказа, а шофьорите чакат вече с часове. Около 11:00 часа опашката от коли преди граничния пункт Кулата беше 2 километра. Вече е и по-дълга. Пунктът работи на пълни обороти, но големият поток от автомобили и засиленият контрол по границата след атентата в Истанбул доведоха до тези опашки. След преминаването на самия пункт в т.нар. бразда между България и Гърция има още един километър опашка.

Огромни опашки има и на Маказа. Вече няколко седмици преминаването през граничния пункт през почивните дни се оказва кошмар. Опашката от коли започна да се трупа още по изгрев слънце и прогресивно расте. Към обед колоната от автомобили беше до 2 км., а чакането е между 1 и 2 часа. Причината е, че Маказа е най-прекият път към морето в Гърция за хората от Източна България, а и за хилядите румънци тръгнали натам. Той е вторият по натоварване на гръцката граница, въпреки че оттам минават само леки коли. В най-натоварените дни броят на колите стига близо 10 000. В същото време има само две трасета, а пътят е тесен, няма паркинги и заведения.

Ситуацията на Маказа ще остане такава през цялото лято. А разширяването на пункта, което би облекчило трафика, засега е само на етап идея.

Според информация на Гранична полиция трафикът е интензивен и на Калотина, и на Капитан Андреево.Нормален е трафикът на българо-македонската и българо-румънската граница.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст