Австрийските авиолинии отенят 300 полета през юли и август

Austrian Airlines австрийски авиолинии

Австрийските авиолинии, дъщерното дружество на Луфтханза ще отмени 300 полета през юли и август, заради продължаващата интеграция на 17 самолета Ембраер E-195s в състава си. Спирането е свързано с времето, необходимо за обучение на пилотите, съобщават от компанията.

"Austrian Airlines винаги е държал на своята точност и надеждност. За да бъде подържана тази репутация, ние решихме да се редуцираме нашия график на полетите през това лято", каза изпълнителният директор Kay Kratky в свое изявление.

Припомняме, че превозвачът е бе принуден многократно да обявява краткосрочни отменяния на полети, особено през юни миналата година, когато бяха отменение 150 полета.

Последното решение засегна особено регионалните полети, но не и тези на дълги разстояния и чартърните.

Сред засегнатите дестинации от промяната ще бъдат Букурещ (Румъния), Прага (Чехия), София (България) и Загреб (Хърватия). За да балансира ситуацията Австрийските авиолинии ще отменят 300 полета от предвидените 23 000 полета. От компанията декларират, че предпочитат да гарантират сигурността на 99% от графика, вместо 100% ненадеждни полета", каза Kratky.

Говорителят на Austrian Airlines Петeр Тиер (Peter Thier) допълни, че компанията планира да намери пет самолета с които да бъде подпомогнат трафика на полетите в пиковите моменти през лятото. До момента са намерени три машини, което не отговаря съвсем на стандарта на авиокомпанията.

За последната година компанията е наела 110 пилоти и в момента на разположение са около 1000 пилота, като се предвижда до края на годината те да станат 1070.

Основният проблем е, че около 10% от пилотите не могат да управляват новите машини, заради сложното обучение, дължащо се на модела на новите самолети. Минималният срок на обучение за тези машини е от три до шест месеца. Освен това трябва да се поддържат резерви, които да бъдат на разположение в случай на липса на някой от екипажите. Austrian Airlines оперира с подвижен състав от 76 самолета и извършва около 320 полета на ден.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст