ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Осъдиха Лео Меси на 21 месеца затвор

лео меси

Аржентинската футболна звезда Лионел Меси беше осъден на 21 месеца затвор от съда в Барселона, след като бе признат за виновен по три обвинения за данъчна измама.

Става дума за укриване на 4.1 млн евро от рекламните права на футболиста за 2007, 2008 и 2009 г. Тогава четирикратният носител на "Златната топка" е имал договори с няколко големи компании, сред които "Адидас", "Пепси", "Данон", "Проктър и Гембъл" и др. Правата на Меси са били продадени от неговия баща и агент Хорхе чрез използването на фиктивни фирми в Белиз и Уругвай, за да се избегнат испанските данъчни задължения.

Голмайсторът на "Барселона" заяви пред съда, че не се занимава с финансовите си въпроси и не знае нищо за тях, а просто "играе футбол".

Бащата на футболиста получи същата присъда по същите обвинения. Присъдите могат да бъдат обжалвани пред испанския върховен съд.

Съгласно испанските закони затворническа присъда под 2 години може да бъде излежана като пробация, така че Меси и баща му едва ли ще влязат ефективно в затвора. Те обаче, ще трябва да платят глоби на стойност съответно около 2 млн. евро и 1.5 млн. евро за престъпленията, по които са признати за виновни.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст